.

Διαφήμιση

 

 

 

User login

Επιστήμονας… σοκολάτας: Η γλώσσα που είναι ασφαλισμένη για 1 εκατ. λίρες

Υπάρχουν τρόφιμα που δεν επιτρέπεται να δοκιμάσει, επειδή πολύ απλά, μπορεί να καταστρέψουν τη γεύση της. «Όταν λέω ότι πληρώνομαι για να τρώω σοκολάτα κάθε μέρα -ως μέρος της δουλειάς μου- δεν με πιστεύουν…»

H 28χρονη Χέιλι Περκς είναι επιστήμονας σοκολάτας και ζει με τον σύζυγό της Ράιαν στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας.

Και μιλά για το πως είναι να δοκιμάζεις σοκολάτες για να κερδίζεις τα προς το ζην.

«.... Στέκομαι στην κουζίνα για τις δοκιμές, στη δουλειά, βάζω ένα κομμάτι σοκολάτα στη γλώσσα μου και περιμένω να αρχίσει να λιώνει. Ξαφνικά αισθάνομαι διάφορες γεύσεις. Αυτό το κομμάτι φτιάχτηκε στην ίδια κουζίνα, στην οποία φτιάχτηκε μία μπάρα με άρωμα φράουλα και παρότι αυτή η σοκολάτα δεν περιέχει κανένα φρούτο μπορώ να αισθανθώ στοιχεία της φράουλας.

Μπορώ να ανιχνεύσω το μείγμα συστατικών, χωρίς να κοιτάζω τη συνταγή - αυτό είναι κάτι που έχω μάθει να κάνω ως επιστήμονας σοκολάτας. Όταν λέω στους ανθρώπους ότι πληρώνομαι για να τρώω σοκολάτα κάθε μέρα, ως μέρος της δουλειάς μου, συχνά δεν με πιστεύουν. Το εργοστάσιο Cadbury ήταν σχεδόν δίπλα από την πόρτα του σπιτιού μου.

Έτσι, όταν ήμουν 19 χρονών και σπούδαζα Μαθηματικάστο κολέγιο, το θεματικό πάρκο Cadbury World, πόλος έλξης επισκεπτών, ήταν το ιδανικό μέρος για να αναζητήσω μια θέση εργασίας μερικής απασχόλησης.

Μου άρεσε να είμαι εκεί και μετά από ένα χρόνο υπέβαλα αίτηση για εργασία πλήρους απασχόλησης ως μαθητευόμενη chocolatiere, βοηθώντας στα πάντα, από την παραγωγή δειγμάτων σοκολάτας για δοκιμές έως την έρευνα δεδομένων.

Χημεία και μαθηματικά είναι απαραίτητα. Την πρώτη μου μέρα, έμαθα τα πάντα για διαφορετικές τεχνικές, όπως πώς να κρυσταλλώνω τη σοκολάτα που δημιουργεί τη γυαλάδα.

Πέρασαν δύο χρόνια μέχρι να μάθω τις βασικές δεξιότητες, όπως να αναλύω τα συστατικά και να τελειοποιώ τους συνδυασμούς των γεύσεων.

Σπούδασα στο πανεπιστήμιο για να διευρύνω τις γνώσεις μου στην παρασκευή σοκολάτας.

Σε πέντε χρόνια απέκτησα πτυχίο στις Φυσικές Επιστήμες με ειδίκευση στη Χημεία. Όταν ήμουν 23 ετών εντάχθηκα στην υψηλού κύρους ομάδα δοκιμών, που δοκιμάζει όλα τα πρωτότυπα.

Είμαστε δέκα άτομα και περάσαμε από αυστηρά τεστ γεύσεων προτού γίνουμε δεκτοί.

Πρόσφατα η Cadbury ασφάλισε τη γλώσσα μου για 1 εκ. λίρες Αγγλίας.

Είμαι η μοναδική στην εταιρεία για την οποία έχει γίνει αυτό και έχω μεγάλη ευθύνη. Πρέπει να αποφεύγω να τρώω συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως οι καυτερές πιπεριές, επειδή μπορεί να καταστρέψουν τους γευστικούς κάλυκές μου, αλλά μπορώ να ζήσω με αυτό...»

ΠΗΓΗ: The Sun 

Editorial

BARISTA PRO

Επισκεφθείτε τον ιστότοπο:

www.baristapro.com.gr

“Από τη διαφορετικότητα των γευστικών

επιθυμιών του καταναλωτικού κοινού”.

Από εκεί ξεκίνησαν όλα…

Η Barista Pro είναι μια εταιρεία

που προμηθεύει  επιχειρήσεις

καφεστίασης με καινοτόμα προϊόντα,

τα οποία ξεχωρίζουν για την

ποικιλία και την  εγγυημένη

ποιότητά τους!

H πληθώρα των προϊόντων μας

περιλαμβάνει  καλοκαιρινά

και χειμερινά ροφήματα

για απαιτητικούς καταναλωτές,

Διαφήμιση