You are here
«Αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις, προβάλλονται στο Ελληνικό αμπελοτόπι» Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου
Ο θαλασσινός μας πλούτος εκφράζεται μέσα από κορυφαίες εκτελέσεις 5 πιάτων που ισορροπούν με μοναδικές για το καθένα εκφάνσεις του εγχώριου αμπελώνα.
ΤΗΝ Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 στο Auvergne Ωβερνη Cafe - Μaster class
Για την βραδιά συμπράττουν οι Tsimas Delicatessen , με τους chef Μιχάλης Γεωργουδιός και Γιάννης Σκουλουδάκης , με την ομάδα του Auvergne Wine Bar restaurant και τον σερβιτόρο κρασιών Δημήτρη Δανελλάκη.
Θα συζητηθούν
· Ποιοτικά τοπικά προϊόντα και η θέση τους στην gourmet Μεσογειακή κουζίνα
· Το Ελληνικό κρασί στην παγκόσμια σκηνή
· Εξοικείωση με την αγνή θαλασσινή κουζίνα
· Επιλογή κατάλληλου κρασιού στο τραπέζι
Πρώτο πιάτο
Carpaccio Sashimi
Από φιλέτο τόνου blue fin, λαβράκι ανοιχτής θάλασσας και σολομό, με χαβιάρι βασιλικού, αυγοτάραχο σολομοπέστροφας και γλυκόξινη σάλτσα εσπεριδοειδών.
Συνοδεύεται από:
Αμέθυστος Κτήμα Κ. Λαζαρίδη 2016 (λευκός)
-Sauvignon Blanc, Ασύρτικο-
Τοπικός Μακεδονικός οίνος, ξηρός οίνος, 12% alc.
Δεύτερο πιάτο
Σκορπιόσουπα με κρόκο Κοζάνης
Συκώτι μπακαλιάρου, κους-κους, λαχανικά, τρίμα αυγοτάραχο, και αβγά σολομού.
Τρίτο πιάτο
Νησιώτικη σαλάτα
Με φασολάκια του χωριού, μπαρμπουνοφάσουλα, αβγό μαρινάτο, γαύρο μαριναρισμένο και Roquefort .
Συνοδεύεται από:
Sauvignon Gris κτήμα Γκιούλη 2016 (λευκός)
-Sauvignon Gris-
Π.Γ.Εν. Πελοπόννησος , ξηρός οίνος, 12% alc.
Τέταρτο πιάτο
Όστρεον το εδώδιμο
Σαγανάκι ντομάτας με χάβαρο και αχιβάδα σε σάλτσα πιπεριάς.
Συνοδεύεται από:
Μικρή Κιβωτός Κτήμα Λαντίδη 2015 (ερυθρός)
-Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο-
Π.Γ.Εν. Πελοπόννησος , ξηρός οίνος, 14% alc.
Παλαίωση με παραμονή σε δρύινα βαρέλια
Πέμπτο πιάτο
Σκουμπρί μαρινάτο
Με παλαιωμένο ξύδι, και πουρέ από μπρόκολο, κουνουπίδι και πατάτα.
Συνοδεύεται από:
Sauvignon Blanc Fume Κτήμα Γεροβασιλείου 2015 (λευκός)
-Sauvignon Blanc -
Τοπικός οίνος Επανομής, ξηρός οίνος, 13% alc.
Παλαίωση με παραμονή σε καμένα δρύινα βαρέλια