You are here
Στη Λέρο ο Άδωνις Γεωργιάδης, για συνάντηση με τον ομογενή Γεώργιο Παυλή.
Για ιδιωτική επίσκεψη διάρκειας ενός 24αώρου, μετέβη στο νησί της Λέρου, ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης. Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον ομογενή, Δημοτικό Σύμβουλο Λέρου Γεώργιο Παυλή, που ως γνωστόν, είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας στο Σύδνεϋ, πρεσβευτής του νησιού στη μακρινή Αυστραλία και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νήσων Αιγαίου Νέας Νοτίου Ουαλίας και Σύδνεϋ.
Στη συνέχεια, ο ίδιος, συνοδευόμενος από την πρώην Διοικητή του Νοσοκομείου και Έπαρχο Καλύμνου Χρυσούλα Σιφουνιού και τον κ. Παυλή, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αλιέων και τον Πρόεδρο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λέρου, με τους οποίους η συζήτηση, έγινε σε πολιτική βάση.
Σε ερώτηση δημοσιογράφου, αναφορικά με τη θέση του ιδίου για τα περιφερειακά ΜΜΕ, ο κ. Γεωργιάδης, δήλωσε κατηγορηματκά αντίθετος, στην καταβολή χρηματικού ποσού, διόλου ευκαταφρόνητου, που απαιτείται, ως παράβολο, για την πολυπόθητη άδεια λειτουργίας. Εκτιμά δε, ότι ένα αρκετά μικρότερο και εφικτό ποσόν, θα ήταν η πλέον δίκαιη λύση.
Επανερχόμενοι στον κ. Γεώργιο Παυλή, θα πρέπει να τονισθεί ότι, είναι ένας Λέριος του εξωτερικού, από τους Έλληνες της διασποράς που τιμούν την πατρίδα τους και που ποτέ δεν ξέχασαν την καταγωγή τους. Από τους ανθρώπους, που δεν βλέπουν τη Λέρο μόνο ως νησί για τις διακοπές τους. Αντίθετα, κάνει ό,τι μπορεί, για την αλλαγή στην ποιότητα ζωής του νησιού και πολλές φορές η Λεριακή κοινωνία, έχει ανακουφισθεί με τις πράξεις του. Βλέπετε, υπάρχουν πατριώτες κατ΄όνομα αλλά και ουσιαστικοί, αληθινοί πατριώτες.
Στις δύσκολες εποχές που βιώνει η Ελλάδα και ιδιαίτερα τα ελληνικά νησιά στο άκρο του Αιγαίου, εκεί που τελειώνουν τα σύνορα της πατρίδας μας, πολλές δράσεις, συνεχίζουν να υπάρχουν, διότι υπάρχουν οι ομογενείς μας. Οι έλληνες της διασποράς, που ξενιτεύτηκαν, αλλά ποτέ δεν έφυγαν, αφού η καρδιά και ο νους, είναι για πάντα αφιερωμένα στο νησί, στις γειτονιές, στους παλιόφιλους, στις αξέχαστες μυρωδιές και τις ιερές φυσιογνωμίες.
Να σημειωθεί ότι, ο ίδιος, τιμήθηκε με το χρυσό Σταυρό της εν Δωδεκανήσω Εκκλησίας του Οικουμενικού Θρόνου, για τη συμβολή του, στην έκδοση του συγγραφικού έργου «Εφορεία Σχολών και Εκκλησιών) Λέρου,1889-2012, 123 χρόνια ζωής και προσφοράς», όπου, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου, Αστυπαλαίας κ.κ. Παϊσιος, εξήρε τη συμβολή του, ως μέγας χορηγός, στο να εκδοθεί, το πολύτιμο αυτό βιβλίο, με τα ιστορικά στοιχεία της Λέρου, παρουσιάζοντάς τον, ως παράδειγμα προς μίμηση.
Ως φιλόπατρις, γνήσιος Λεριός, ο κ. Παυλής, το θεώρησε ως αυτονόητη υποχρέωση. Ένας, από τους νοσταλγικούς ομογενείς μας, με έμπρακτη αγάπη στην ιδιαίτερη πατρίδα του και καθημερινά, ζει με την επιθυμία να προσφέρει σε αυτήν.
Ο απόδημος ελληνισμός, ο ελληνισμός της διασποράς, αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκφράσεις του ελληνισμού στη διαχρονική του πορεία, με ομοιογενή εθνοπολιτιστική ομάδα, γερά δομημένη πριν τη διάχυσή της
Υπολογίζεται ότι περίπου πέντε εκατομμύρια Ελληνες ζουν σε χώρες εκτός της δικής μας, δημιουργώντας μια άλλη Ελλάδα… Η Ελληνική Διασπορά αποτελεί μια νοητή προέκταση του ελληνισμού πολύ πέρα από τα οριοθετημένα γεωγραφικά σύνορα του κράτους της Ελλάδας.
Ο ελληνισμός αυτός, κατόρθωσε, όχι μόνο να επιβιώσει αλλά παράλληλα, να αναπτύξει σημαντικές δραστηριότητες και πρωτοβουλίες με στόχο την διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας. Σημαντική υπήρξε η συμβολή της στην εθνογένεση του νεότερου ελληνισμού.
Η επανάσταση του 1821 οφείλει πάρα πολλά στην Ελληνική Διασπορά που ίδρυσε στην Οδησσό την "Φιλική Εταιρεία". Οι ελληνικές κοινότητες του εξωτερικού βοήθησαν με τα άφθονα κεφάλαιά τους τον αγώνα. Και αργότερα συνέχισαν να βοηθούν στην ανασυγκρότηση της Ελλάδας με το θαυμαστό φαινόμενο των "ευεργεσιών". Ανέκαθεν οι έλληνες της διασποράς, μέχρι και σήμερα που η χώρα μας βιώνει κρίση, βοηθούσαν, ανακουφίζοντας την κοινωνία, σε πολλά επίπεδα, Το 1995 δε, η Ελληνική Διασπορά πέρασε σε ένα άλλο επίπεδο οργάνωσής της, με τη συγκρότηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).