You are here
Σαμαράς:Επίθεση σε Παπούλια για τις δηλώσεις του για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας
Αντιπαράθεση με το Μέγαρο Μαξίμου προκαλούν οι δηλώσειςτου προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ο οποίος υποστήριξε –με αφορμή τη συμπλήρωση 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας- ότι το πολίτευμα έχει υποστεί πολλαπλά χτυπήματα από την κρίση.Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, εξαπέλυσε ευθεία επίθεσηστον Κάρολο Παπούλια, επισημαίνοντας ότι «η Δημοκρατία δεν έχει να φοβάται τίποτα και κάθε μέρα δυναμώνει»Άμεση ήταν και η αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, η οποία έσπευσε να εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία της με τον κ. Παπούλια, λέγοντας ότι «αυτό το οποίο υποχώρησε δεν είναι η δημοκρατία, αλλά η αντίληψή μας για τη δημοκρατία».
- Αντώνης Σαμαράς: «Είμαι αισιόδοξος για το αύριο, ο ελληνικός λαός δεν έχει να φοβάται τίποτα»
«Η Δημοκρατία έχει πολύ βαθιές ρίζες στην Ελλάδα, ποτισμένες με αγώνες και με θυσίες του ελληνικού λαού. Δεν έχει να φοβάται τίποτα και κάθε μέρα δυναμώνει. Και θα δυναμώνει ακόμα παραπάνω. Γιατί είμαι αισιόδοξος για το αύριο. Και θα πρέπει και ο Ελληνικός λαός να αντιληφθεί ότι η αισιοδοξία αυτή πηγάζει από δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι «η οικονομία θα πάει καλύτερα, η σταθερότητα στην Ελλάδα είναι πολυσήμαντη, μια που γύρω μας υπάρχουν τόσο μεγάλες εστίες αναταράξεων, ο τουρισμός σήμερα- που θα φτάσει τα 20 εκατομμύρια, δηλαδή δύο τουρίστες για κάθε Έλληνα- θα δώσει μια ρευστότητα στην οικονομία και θα καλυτερεύσουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα».«Επομένως», κατέληξε, «είμαι πράγματι αισιόδοξος και θέλω να είναι εν γνώσει του ελληνικού λαού αυτή η αισιοδοξία. Δεν το λέω τυχαία».
- Παπούλιας: Η Δημοκρατία υπέστη πολλαπλά χτυπήματα από την κρίση.
Την αισιοδοξία του πρωθυπουργού δεν φαίνεται να συμμερίζεταιωστόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σε δηλώσεις του για τα 40 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, επεσήμανε ότι «η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας, που είναι η δραματικότερη παρενέργεια της οικονομικής περιπέτειας».Τόνισε, επίσης, πως «δεν υπάρχουν λόγια ικανά να εκφράσουντην ευγνωμοσύνη σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την πτώση της δικτατορίας, ενώ σήμερα πρέπει να προστατευθεί η Δημοκρατία στη χώρα»Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Παπούλιας τόνισε πως «το βλέμμα μας είναι στραμμένο στην Κύπρο που παραμένει διχοτομημένη μετά από σαράντα χρόνια και χτυπημένη σήμερα από μια άλλη κρίση, την οποία αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα και η οποία δεν αγγίζει ούτε πρόκειται να αγγίξει τη διαχείριση της εθνικής υπόθεσης».O Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέληξε λέγοντας: «Η πατρίδα μας πέρασε από τα σαράντα κύματα για να γίνει μια ευρωπαϊκή δημοκρατία. Να προστατεύσουμε τη δημοκρατία μας, να την κάνουμε καλύτερη, περισσότερη, βαθύτερη, δικαιότερη».
- Απάντηση-επίθεση Σοφίας Βούλτεψη στις δηλώσεις Παπούλια.
Τη διαφωνία της με τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, σύμφωνα με την οποία ότι η κρίση έφερε υποχώρηση της δημοκρατίας, εξέφρασε η Σοφία Βούλτεψη.«Σήμερα, είναι μία μεγάλη μέρα, είναι η μέρα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Έχουμε σαράντα χρόνια δημοκρατία στην πατρίδα μας και θεωρώ ότι αυτό το οποίο υποχώρησε, με αφορμή και τη δήλωση του προέδρου της Δημοκρατίας, δεν είναι η δημοκρατία, είναι η αντίληψή μας για τη δημοκρατία» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.«Φτάσαμε στο σημείο σήμερα να ταυτίζουμε τη χούντα με το μνημόνιο. Επειδή περάσαμε 40 χρόνια τεχνητής ευημερίας με δανεικά και πιστεύοντας ότι η δημοκρατία είναι να διοριστούμε όλοι στο δημόσιο και να μην πληρώνουμε και φόρους, τώρα φτάσαμε στο σημείο να ταυτίζουμε τη χούντα με το μνημόνιο» πρόσθεσε.πηγη-exedra.gr