You are here
ΟΙ ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΛΑΜΠΕΙΣ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ
"Η ομορφιά πηγάζει από μέσα μας". Γι΄αυτό υπάρχουν τροφές που μπορούν να χαρίσουν ομορφιά λάμψη και ευεξία.
Ναι , μπορείς να λάμψεις την ημέρα των ερωτευμένων, τρώγωντας τις κατάλληλες τροφές! Οι σωστές διατροφικές μας επιλογές αντικατοπτρίζονται και εξωτερικά, στην υγεία του δέρματος. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μεγάλες εταιρείες καλλυντικών βασίζουν τις πρώτες ύλες σε συγκεκριμένες τροφές και ουσίες. Ξεκίνα από σήμερα να πίνεις πολύ νερό, πράσινο τσάι και ενίσχυσε τη διατροφή σου με τα παρακάτω τρόφιμα και δες διαφορά άμεσα.
- Κανέλα
- Κακάο
- Goji berries
- Acai Berries
- Κουρκουμάς
- Πράσινο τσάι
- Χυμός λεμονιού
- Αβοκάντο
- Σολωμός
- Καρότο
- Καρύδια
- Αμύγδαλα
- Λαχανικά: τα χρωματιστά λαχανικά (καρότα, ντομάτες) περιέχουν μεγάλες ποσότητες καροτενοειδών, συνεισφέροντας στην καλή υγεία του δέρματος και των μαλλιών αλλά και την προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία.
- Όσπρια και δημητριακά: είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας και άρα στη διατήρηση μιας όμορφης σιλουέτας.
|
- Φρούτα: οι φράουλες και τα μούρα περιέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμινών, φυτικών ινών, ιχνοστοιχείων και αντιοξειδωτικών που φαίνεται πως αποτελούν το μυστικό για σφριγηλή, φρέσκια και νεανική επιδερμίδα.
- Τσάι: το πράσινο τσάι συμβάλει στη στοματική υγιεινή και στη ρύθμιση του σωματικού βάρους. Άρα με την κατανάλωση ενός φλιτζανιού πράσινου τσαγιού καθημερινά, προστατεύεις το χαμόγελο και το σώμα σου.
- Γκρέιπφρουτ: αποτελεί το πιο ευεργετικό τρόφιμο για να αποκτήσεις όμορφη επιδερμίδα χωρίς ρυτίδες. Ο χυμός του γκρέιπφρουτ βοηθά στην μεγαλύτερη παραγωγή κολλαγόνου που χαρίζει στρογγυλότητα στην επιδερμίδα και αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων.
- Οι καλύτερες τροφές:
· Για όμορφη επιδερμίδα κατανάλωσε: όλα τα είδη μούρων, φράουλες, κεράσια, καρότα, κολοκύθι, τα μοβ σταφύλια, γλυκοπατάτες και τα καρότα.
· Για υγιή μάτια χωρίς μαύρους κύκλους κατανάλωσε: μπρόκολο, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σπανάκι και πράσινα φασολάκια.
· Για γερά οστά κατανάλωσε: γιαούρτι και γάλα με χαμηλά λιπαρά.
· Για να αποφύγεις τις ρυτίδες του άγχους κατανάλωσε: όλα τα είδη φασολιού και αχλάδια.
· Για καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα, κατανάλωσε: γαλοπούλα, μπρόκολο, και μαύρο ή πράσινο τσάι.
· Για να προστατεύσεις την επιδερμίδα σου από την κακή ηλιακή ακτινοβολία, κατανάλωσε: τομάτες, πεπόνι, και γκρέιπφρουτ.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ : Αν θέλεις να παραμείνεις όμορφη και λαμπερή, ξέχνα: τις έτοιμες τηγανητές πατάτες, τα έτοιμα φαγητά και τα λιπαρά.
Εξωτική Σαλάτα
Υλικά
16 γαρίδες μέτριες |
1 αβοκάντο ώριμο
100 γρ. καβουρόψυχα (από κονσέρβα)
1/2 φλιτζ. καλαμπόκι
150 γρ. ρόκα
150 γρ. λόλα πράσινη
150 γρ. μαρούλι
Βινεγκρέτ
50 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα
3 κ.σ. λεμόνι
Λίγο αλάτι
Παρασκευή
- Βινεγκρέτ: Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το λεμόνι Προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε το λάδι αργά, χτυπώντας μέχρι να δέσει.
- Σαλάτα :Πλένουμε καλά τις σαλάτες και τις κόβουμε με το χέρι σε κομμάτια. Ψήνουμε τις γαρίδες σε ένα αντικολλητικό τηγάνι Ανακατεύουμε τις σαλάτες με το καλαμπόκι και το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ. Τέλος, βάζουμε τη σαλάτα στο πιάτο, προσθέτουμε πάνω την ψίχα καβουριού και γαρνίρουμε με τις γαρίδες.
-
Λιγκουίνι με θαλασσινά
Υλικά
500 γρμ. λιγκουίνι
300 γρμ μύδια με το κέλυφος& κυδώνια
300 γρμ. γυαλιστερές
300 γρμ. αχιβαδάκια
6 μεγάλες γαρίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο &3 σκελίδες σκόρδο
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
1 καυτερή πιπερίτσα
Λίγο πιπέρι, αλάτι & μαϊντανό
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο προσθέτουμε το πιπέρι, την πιπερίστα και όλα τα θαλασσινά που έχουμε πλύνει πολύ καλά. Τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη και ανακατεύουμε . Αφήνουμε να μαγειρευτούν έως ότου δέσει η σάλτσα. Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα λιγκουίνι al dente. Τα σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε αμέσως με την σάλτσα για να απορροφήσουν την θαλασσινή γεύση της. Τα σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα γαρνίρουμε με θαλασσινά, λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι για άρωμα και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
- Σοκολατίνα
Υλικά
100 γρ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια σε σκόνη
4 αυγά με τους κρόκους
1 φόρμα για τούρτα σε σχήμα καρδιάς
200 γρ. βούτυρο
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Εκτέλεση
Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί, σε χαμηλή θερμοκρασία και ανακατεύετε συνεχώς με μια μαρίζ μέχρι να ενωθούν τα υλικά και γίνει το μείγμα μια ρευστή κρέμα. Aφήνετε την κρέμα στην άκρη να κρυώσει. Μετά χτυπάτε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πάρετε ένα μείγμα πολύ απαλό στην υφή και άσπρο στο χρώμα. Προσθέτετε τα κτυπημένα αυγά στη κρέμα σοκολάτας-βουτύρου. Χτυπάτε τα ασπράδια των αυγών έως ότου να πάρετε μία σφικτή μαρέγκα. Ενώνετε προσεκτικά τη μαρέγκα με την κρέμα σοκολάτας και αδειάζετε το μείγμα στη φόρμα που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει προσεκτικά. Ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά. Σβήνετε τον φούρνο, αφήνετε την τούρτα να κρυώσει και περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας. Σερβίρετε διακοσμώντας την με βατόμουρα ή φράουλες